COVID-19: Current situation

Jegihorn 3206m


Published by KlaasP , 18 June 2011, 20h53.

Region: World » Switzerland » Valais » Oberwallis
Date of the hike:15 July 2011
Hiking grading: T4 - High-level Alpine hike
Waypoints:
Geo-Tags: CH-VS 
Height gain: 800 m 2624 ft.
Height loss: 800 m 2624 ft.

We namen vanuit ons vakantiehuisje in Saas Almagell de bus naar Saas Grund, vanwaar we ons naar Kreuzboden (2400m) lieten brengen door de kabelbaan. Eénmaal aangekomen smeerden we ons nogmaals goed in tegen de brandende zon. En na de schoenen goed aangespannen te hebben begaven we ons op het pad naar de Weismiesshütte. In het begin niet echt aangenaam wegens de breedte maar al gauw licht steigend en leuker. Ik heb zelfs het geluk gehad een marmot te zien huppelen tussen hoge plukken gras om kort daarna in een hol onder de grond te vedwijnen. Over een aardepad nog een laatste klimmetje tot aan de hut waar we eventjes tijd nemen om te genieten van het heldere uitzicht over de hoogste bergketen van Zwitserland: de Mischabelketen. Vanaf de hut start dan het het pad richting Jegihorn. Eerst op een smal pad tussen los gesteente, waarbij we ook een bergrivier moesten oversteken. Vervolgens, na de splitsing waar de klettersteigers naar rechts afslaan, steigt het pad nu tussen aarde en gras naar de zuidflank van de Jegihorn toe. Dan over stenen klauteren naar links omhoog richting 'zadel'. Hier hebben we onze handen nodig om vooruit te komen. Eenmaal op het 'zadel' banen we ons een weg tussen de grote rotsblokken. Best geen verkeerde stap anders zitten we in een of ander gat of spleet tussen de rotsen. Vervolgens langs de westflank naar de top. Het pad gaat over  stenen langs een diepe afgrond. Wat verder zitten we meer beschermd en gaat het vlot tot boven. Na een foto bij het topkruis op de drukke top (door het volk van de klettersteig) en te genieten van het uitzicht keren we terug naar beneden, tevreden na de beklimming!

Eine sehr schöne Wanderung auf einen tollen Aussichtsberg! Erfahrung mit (Alpin)wandern ist erforderlich, das Pfad ist ungefähr T4, mit einige einfache Kletterpassagen (I). Das Pfad ist aber sehr gut markiert und die Wanderung ist sehr lohnend! Es gibt auch ein Klettersteig... Vielliecht im 2012?

Hike partners: KlaasP


Minimap
0Km
Click to draw, click on the last point to end drawing

Gallery


Open in a new window · Open in this window

T4+ AD+
D
18 Aug 14
Jegihorn Klettersteig · Stijn
T4
25 Sep 18
Jegihorn (3206m) · Alpenorni
T4
21 Jul 12
Jegihorn 3206m · dominik
T4 5b

Comments (2)


Post a comment

Sander says:
Sent 18 June 2011, 23h06
Hoe heette het vakantiehuisje in Saas Almagell? Wij zoeken regelmatig naar een vakantiehuisje in het saastal, maar behalve appartementjes vinden we niks... :-(

KlaasP says: RE:
Sent 21 June 2011, 16h34
tja t'is te zeggen, we zaten ook in een soort appartementje, maar het was wel heel ruim en tof (voor 8 personen) Haus Elite heette het, zeer tof en erg verzorgd!


Post a comment»