COVID-19: Current situation

Tour of Bucovina monasteries


Published by gabiavram , 1 April 2009, 18h00.

Region: World » Romania » Carpati » Obcinele Bucovinei
Date of the hike:26 March 2009
Hiking grading: T2 - Mountain hike
Mountain-bike grading: AD - Technically demanding
Waypoints:
Geo-Tags: RO 
Time: 1 days 5:00
Route:Gura Humorului_Paltinoasa_Cacica_Solca_Radauti_Marginea_Putna_Marginea_Sucevita_Pasul Ciumarna_Vatra Moldovitei_Frumosu_Vama_Gura Humorului_Voronet_Gura Humorului_Manastirea Humorului
Access to start point:Gura Humorului town
Accommodation:Pension Casa Lucia *** in Manastirea Humorului village

Traseul se face cu masina plecand din orasul Gura Humorului spre Suceava, dar de la Paltinoasa se intra pe drumul spre Cacica_Solca_Marginea (se deviaza sau nu la Radauti)_Vicovu de Jos_Putna. Aici se viziteaza manastirea Putna. Se pleaca inapoi spre Vicovu de Jos_Mraginea dupa care se alege drumul spre Sucevita.Se viziteaza manstirea Sucevita. Se continua drumul mai departe urcand spre pasul Ciumarna printr-o sosea marginita de brazi, apoi se coboara in Vatra Moldovitei si se viziteaza manastirea Moldovita. Se pleaca mai departe prin comunele Frumosu si Vama apoi se face stanga spre Gura Humorului. Imediat ce se intra in orasul Gura Humorului se face dreapta la indicator spre Voronet (4km).Se viziteaza Manastirea Voronet si se revine in Gura Humorului. In centru orasului se face dreapta la sens ciratoriu si se merge in comuna Manastirea Humorului unde este si manastirea Humorului si Pensiunea Lucia unde am stat. Pe traseu mai sunt si foarte multe biserici.

Hike partners: gabiavram


Minimap
0Km
Click to draw, click on the last point to end drawing

Gallery


Open in a new window · Open in this window


Comments (2)


Post a comment

TEO says: frumos !
Sent 1 April 2009, 19h39
pe 22 martie eram si eu la Vicovul de Jos,la casa parinteasca....

gabiavram says: RE:frumos !
Sent 2 April 2009, 09h05
Pfahhh!...si sa nu spui!....am fost in delegatie pe valea Brodinei unde avem 2 microcentrale la Ehreste si Brodina1 si dupa ce am terminat treaba, am plecat pe la manastiri, m-am cazat la o pensiune in comuna Manastirea Humorului.


Post a comment»