Cheile Turzii - Turzii Gorges


Publiziert von gabiavram , 31. Mai 2013 um 19:00.

Region: Welt » Romania » Carpati » Muntii Apuseni
Tour Datum: 4 Mai 2013
Wandern Schwierigkeit: T1 - Wandern
Wegpunkte:
Geo-Tags: RO 
Zeitbedarf: 3:00
Zufahrt zum Ausgangspunkt:Cheia village

Cheile Turzii au o lungime de 1.300 m și o înălțime a pereților de până la 200 m. Cheile ocupă o suprafață de 324 ha și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hășdate.
Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conține peste 1.000 de specii de plante, animale, fluturi unele reprezentând elemente rare ca usturoiul sălbatic, acvila de stâncă, șogârțul de baltă, tisa, scorușul, garofița albă, fluturașul de stâncă.

Peste apa văii Hășdate există 4 punți. Prima punte (I) este amplasată nu departe de intrarea văii Hășdate în Chei, ultima punte (IV) aproape de ieșirea din Chei, în direcția de curgere a apelor văii. Plecând de la cabană, până la puntea IV, poteca turistică urmează malul stâng al Văii Hășdate, între puntea IV și puntea III malul drept, între puntea III și puntea II malul stâng, între puntea II și puntea I malul drept, iar după puntea I (până la ieșirea din Cheile Turzii în direcția satului Petreștii de Jos) malul stâng.
(descriere de la Wikipedia)

Tourengänger: gabiavram


Galerie


Slideshow In einem neuen Fenster öffnen · Im gleichen Fenster öffnen

T3+ WS+ V+
23 Apr 10
Grota lui Hili 3A, 5+, 5lc · Sergiu Stoica
VI+
26 Aug 09
Climbing in "Cheile Turzii" · Sergiu Stoica

Kommentar hinzufügen»