Traseul Poiana Glavoi_poiana Ponor_platoul Padis


Publiziert von gabiavram , 13. Januar 2013 um 09:30.

Region: Welt » Romania » Carpati » Muntii Apuseni
Tour Datum:18 Juni 2012
Wandern Schwierigkeit: T2 - Bergwandern
Schneeshuhtouren Schwierigkeit: WT3 - Anspruchsvolle Schneeschuhwanderung
Wegpunkte:
Geo-Tags: RO 
Zeitbedarf: 1:30
Aufstieg: 1292 m
Abstieg: 1090 m
Zufahrt zum Ausgangspunkt:Poiana Glavoi (La Grajduri) sau Zona Padis
Unterkunftmöglichkeiten:"La Grajduri" sau Glavoi si zona de langa cabana Padis sunt singurele locuri de campare autorizate pentru turisti. Noua cabana Padis este in constructie( la data excursiei - iunie 2012),dar exista alte pensiuni si casute in zona.

   "La Grajduri" sau Glavoi si zona de langa cabana Padis sunt singurele locuri de campare autorizate pentru turistii veniti in zona.
  Acest traseu poate fi facut cu masina pe drumul forestier in cca 20minute(trecand pe la cantonul Scarita) sau pe jos intr-o ora(prin poiana Ponor - marcaj punct albastru) fiind inclus in mai multe circuite.Eu il voi descrie cu plecare din Glavoi, urmand cararea care urca pe langa cantonul Ponor si Salvamont.Dupa un urcus relativ usor de 10-15 minute se ajunge in poiana Ponor care se deschide in partea dreapta si unde ne deconectam admirand turmele de oi, noi urmand o curba la stanga in amonte de paraul Ponor. Dupa cca 10 minute traseul va traversa albia paraului Ponor, dar inainte se va face devierea spre izbucul Ponor in partea stanga pe o carare de-a lungul paraului. Devierea nu dureaza decat 20 minute dus-intors.Dupa traversarea paraului se incepe urcusul pe Vl.Bradetanului care devine din ce in ce mai greu intrand in padure intr-o panta destul de mare.Urcand acest deal in cca 40 min pana in varf, marcajul cerc albastru se uneste cu cel care vine de la Lumea Pierduta(triunghi galben) si traseul devine lejer odata cu coborarea in poiana Rotunda, unde dam iarasi de turme de oi.Traversam poiana Rotunda si usor dreapta intram in sesul Padis plin de numeroase grajduri de vite. In circa 15 minute ajungem in zona plina cu pensiuni si casute de popas de la Padis unde domina Varful Biserica Motilor 1466m.

http://www.youtube.com/watch?v=1sa-tsJt2hs&feature=share&list=SPD5AB20F6F23FE04F


http://www.youtube.com/watch?v=hQZBuuLhc3c&feature=share&list=SPD5AB20F6F23FE04F

 

Tourengänger: gabiavram


Galerie


Slideshow In einem neuen Fenster öffnen · Im gleichen Fenster öffnen


Kommentar hinzufügen»