Localitatea Pietroasa - chemp Piatra Bulz(la5km) - chemp Boga(la7km) - cabana Padis(la 23km -1292m)


Publiziert von gabiavram , 8. Dezember 2010 um 09:11.

Region: Welt » Romania » Carpati » Muntii Apuseni
Tour Datum:25 Juni 2010
Wandern Schwierigkeit: T3 - anspruchsvolles Bergwandern
Schneeshuhtouren Schwierigkeit: WT3 - Anspruchsvolle Schneeschuhwanderung
Mountainbike Schwierigkeit: S - Fahrtechnisch schwere Tour
Wegpunkte:
Geo-Tags: RO 
Zeitbedarf: 1 Tage 3:30
Aufstieg: 1466 m
Strecke:Pietroasa - Boga - platoul Padis - varful Biserica Motilor - 23km
Zufahrt zum Ausgangspunkt:In Padis se poate ajunge fie pe drumul forestier, fie pe potecile marcate. Cu trenul si autobuzul se poate ajunge spre Padis astfel: * -până în Huedin cu trenul, de acolo până în Rachitele cu autobuzul (tel. autogara Huedin: 0264-351866; marti si vineri, cursă spre Rachitele la orele 7 si 13,30 si duminică la ora 12,30), rămânând încă 30 de kilometri până pe platou; * - dinspre Oradea, pe linia Oradea-Vascău se poate ajunge cu trenul până în comuna Sudrigiu, de unde există autobuz până în Pietroasa, rămânând 17 kilometri până în Padis. * - Altă variantă: din Oradea, de la iesirea din oras spre Deva, există o cursa privată de autobuze până în Pietroasa.
Zufahrt zum Ankunftspunkt:Zona turistica Padis este străbătută de drumul forestier Rachitele - Ic Ponor - Padis - Boga - Pietroasa, cu o lungime totală de 53 km, din care: * Rachitele - Ic Ponor 21 km * Ic Ponor - Padis 10 km * Padis - Boga 6 km * Boga - Pietroasa 16 km. Drumul forestier este accesibil dinspre: * - Huedin (Huedin - Padis 58km): Huedin-Călata-Buteni-Scrind Frăsinet-Rachitele 27km, drum judetean partial modernizat; * - Cluj (Cluj - Padis 95 km): Cluj-Gilau-Somesul Cald-Marisel-Poiana Horea-Ic Ponor(Cantonul Silvic Barna) din care:Cluj-Poiana Horea 70km drum modernizat(asfalt), Poiana Horea- Călineasa-Ic Ponor (Cantonul Silvic Barna) 20km, drum nemodernizat, recomandat autoturismelor de teren, se poate parcurge totusi si de autoturisme, cu grijă; * -Oradea (Oradea-Padis 100km) prin Beius, Sudrigiu (Sudrigiu - Pietroasa 12 km, asfalt) sau dinspre Stei (pentru turistii ce vin dinspre Alba-Iulia, Deva, Arad) tot prin Sudrigiu si Pietroasa, drum asfaltat. Ramificatiile drumului forestier permit accesul cu autoturismul spre principalele obiective turistice din zona: * - Cheile Somesului Cald 9 km; * - Poiana Vărăsoaia si Cetatea Radesei 4 km; * - Cantonul Silvic Padis 1 km; * - Cantonul Silvic Ponor si Cabana Cetatile Ponorului, Valea Cetătilor, Valea Seacă si Izbucul Ursului 5 km; * - Cheile Galbenei si Poiana Florilor 10 km; * - Valea si Statiunea Boga 3 km.
Unterkunftmöglichkeiten:Cabana Padis (in vara lui 2010) este inchisa pentru renovare, dar sunt alte variante la pensiuni si casute pentru cazare.

Zona turistica Padis se află în ramura nordică a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni. Zona Padis e situată în sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa, până la granita cu judetele Cluj si Alba.

Drumul forestier se poate parcurge cu autoturismul, dar are câteva portiuni scurte unde trebuie înaintat cu grijă, din cauza gropilor. Daca masina nu este foarte încărcată si conduceti cu atentie, nu trebuie să vă faceti griji mari. In sezon, pe platoul Padis, întâlnesti zeci de autoturisme, de toate mărcile, care au urcat fie dinspre Pietroasa, fie dinspre Rachitele sau Poiana Horea( prin Ic Ponor).

De la cabana Padis se urca pe jos in circa 30-40min pe varful cel mai apropiat la 1466m, unde este construita o mica troita numita Biserica Motilor. Peisajul de acolo se sus este fascinant in toate directiile.

Atentie!: Se lucreaza la modernizarea drumului forestier!

Principalele trasee marcate de la cabana Padis:

 • Circuitul Cetatilor Ponorului - marcaj: punct albastru (6 ore)
 • Circuitul Galbenei - marcaj: punct galben (9 ore)
 • Circuitul Izvoarelor Somesului Cald - marcaj: punct rosu (6 ore)
 • Circuitul Groapa de la Barsa - marcaj: banda galbenă (3 ore)
 • Circuitul Magura Vânata - marcaj: triunghi galben (5 ore)
 • Cabana Padis - platoul carstic Lumea Pierduta - marcaj: cruce galbenă (2, 1/2 ore)
 • Cantonul Padis - Piatra Boghii - Pestera Sura Boghii - marcaj: punct rosu (1 ora)
 • Poiana Varasoaia - Gardu Boghii - Piatra Boghii - marcaj: dublu punct rosu (1 ora)
 • Cabana Padis - Vârful Oselu - Saua Scarita - Valea Bulzului - Pietroasa - marcaj: cruce albastră (4 ore)
 • Cabana Padis - Valea Gârda Seaca - Catunul Casa de Piatra - marcaj: triunghi albastru (3 ore)
 • Cabana Padis - Pestera Caput - Saua Bortigului - Catunul Cobles - Arieseni - marcaj: triunghi rosu (5 ore)

Tourengänger: gabiavram


Minimap
0Km
Klicke um zu zeichnen. Klicke auf den letzten Punkt um das Zeichnen zu beenden

Galerie


Slideshow In einem neuen Fenster öffnen · Im gleichen Fenster öffnen


Kommentar hinzufügen»